Tuesday, July 16, 2013

TAT NANAS SJ29



dah siap dibakar

dah siap dibotolkan


Jumaat malamnya. 12 Julai 2013 bersamaan 3 Ramadhan . sofea dah prepare awal bahan untuk buat biskut tat nanas. sofea buat untuk makan sendiri je. teringin jugak nak buat bisnes, tapi rasanya tak larat lah. sebab sofea kan dah 10 minggu untuk minggu ini. sofea buat untuk rumah mertua dan my parents sekali.

ok lah . sofea cuma nak cerita serta kongsi pasal tat nanas ni. senang dan mudah dibuat. cuma pada malam tu nasib sofea tak baik. sofea cedera diibu jari tangan kanan. luka besar dan banyak darah. sebab terkena sisi tin mentega. wuaaa. sudahlah kerja buat tat nanas kena guna acuan.

sofea bernasib baik. adik ipar sofea tolong sofea acuankan. sofea cuma isi inti dan gulung. heheheh. Alhamdulillah. nilah hasilnya ;



tat nanas dah siap digulung








4 botol ini dapat disiapkan






hampir habis












sejukkan sebelum disusun dalam botol






insya Allah. hujung minggu. nak buat biskut Almond London. nanti sofea kongsikan.

No comments:

Post a Comment

LANGKAH BASUH TANGAN DENGAN BETUL.

  MEMBASUH tangan adalah satu prosedur kebersihan dan kesihatan yang penting dalam seharian terutama dalam membendung penularan jangkitan wa...