|
dah siap dibakar |
|
dah siap dibotolkan |
Jumaat malamnya. 12 Julai 2013 bersamaan 3 Ramadhan . sofea dah prepare awal bahan untuk buat biskut tat nanas. sofea buat untuk makan sendiri je. teringin jugak nak buat bisnes, tapi rasanya tak larat lah. sebab sofea kan dah 10 minggu untuk minggu ini. sofea buat untuk rumah mertua dan my parents sekali.
ok lah . sofea cuma nak cerita serta kongsi pasal tat nanas ni. senang dan mudah dibuat. cuma pada malam tu nasib sofea tak baik. sofea cedera diibu jari tangan kanan. luka besar dan banyak darah. sebab terkena sisi tin mentega. wuaaa. sudahlah kerja buat tat nanas kena guna acuan.
sofea bernasib baik. adik ipar sofea tolong sofea acuankan. sofea cuma isi inti dan gulung. heheheh. Alhamdulillah. nilah hasilnya ;
|
tat nanas dah siap digulung |
|
4 botol ini dapat disiapkan |
|
hampir habis |
|
sejukkan sebelum disusun dalam botol |
insya Allah. hujung minggu. nak buat biskut Almond London. nanti sofea kongsikan.
No comments:
Post a Comment