Tuesday, January 27, 2015

TERATAK SOFIZAN-RESEPI:BISKUT DAISY PETALS





kredit to mamasya


teratak sofizan-resepi : biskut daisy petals


macam rajin je nak share. sebab dah lama simpan resepi ni. memandang sofea ada masa sikit. sofea update. dan simpan dalam blog ni. senang lah nanti kalau nak cari. dan tak ada idea nak buat biskut. boleh guna resepi hasil google ni.


Biskut Daisy Petals
Resepi; Majalah Saji 2011 Sumber;
Dapurmamasyablogspot

Bahan-bahan

150 gm mentega
100 gm gula halus
200 gm gandum
50 gm tpg jagung
1 biji kuning telur
pewarna kuning dan hijau
cho chips secukupnya

Cara

1. Putar mentega dan gula hingga lembut
 2.Masukkan kuning telur dan kacau rata
3.Kemudian tambahkan gandum dan tpg jagung. uli doh hingga rata
4.Bahagikan kpd 2 adunan. warnakan hijau dan kuning
5.Ambil sedikit adunan hijau, masukkan dlm acuan bunga dahlia dan ikuti warna kuning. Tekan doh di atas dulang pembakar
6.Letak cho chips di tengah bunga . bakar suhu 160"C selama 15-20 min


Sofea jali
Shaklee ID 908472
0138290985

{ b4ngk1t }

No comments:

Post a Comment

LANGKAH BASUH TANGAN DENGAN BETUL.

  MEMBASUH tangan adalah satu prosedur kebersihan dan kesihatan yang penting dalam seharian terutama dalam membendung penularan jangkitan wa...