kredit to mamasya |
teratak sofizan-resepi : biskut daisy petals
macam rajin je nak share. sebab dah lama simpan resepi ni. memandang sofea ada masa sikit. sofea update. dan simpan dalam blog ni. senang lah nanti kalau nak cari. dan tak ada idea nak buat biskut. boleh guna resepi hasil google ni.
Biskut Daisy Petals
Resepi; Majalah Saji 2011 Sumber;
Dapurmamasyablogspot
Bahan-bahan
150 gm mentega
100 gm gula halus
200 gm gandum
50 gm tpg jagung
1 biji kuning telur
pewarna kuning dan hijau
cho chips secukupnya
Cara
1. Putar mentega dan gula hingga lembut
2.Masukkan kuning
telur dan kacau rata
3.Kemudian tambahkan gandum dan tpg jagung. uli doh
hingga rata
4.Bahagikan kpd 2 adunan. warnakan hijau dan kuning
5.Ambil sedikit adunan hijau, masukkan dlm acuan bunga dahlia
dan ikuti warna kuning. Tekan doh di atas dulang pembakar
6.Letak cho chips di tengah bunga . bakar suhu
160"C selama 15-20 min
Sofea
jali
Shaklee
ID 908472
0138290985
{
b4ngk1t }
No comments:
Post a Comment