Friday, April 5, 2013

BERJUALAN DI STADIUM NEGERI SARAWAK


jumaat lepas 29.3.2013 kan cuti umum. tak da buat apa-apa. dan tak pergi mana-mana. sepanjang pagi tu lah. cuma lepas maghrib tu, sofea pergi ke stadium negeri. sebab ada perlawanan bola. liga perdana.
keputusannya sarawak menang.

sebab sofea pergi stadium, bukan nak nonton bola. ( walaupun dalam hati nak sangat masuk stadium ) hehehhehe. sofea tolong makpak sofea. berjual kat luar. kami jual ayam goreng , burger , keropok lekor dan air minum. so far ok lah. kadang-kadang habis jualan. kadang-kadang tidak.

ikut rezeki. banyak penonton datang tak semestinya jualan habis. dedulu selalu ikut makpak jual. seronok lah jugak. lagi-lagi masa zaman ngap sayot. huaaaa...kalau nak tahu sofea minat sukan bola. hehehheh..masa tahun 1997 ke. kalau tak silap. paling best kami berjual di stadium sarawak. ada match brazil lawan argentina. ramaiiiiiii sangat....piala apa ehhh...aduhhh lupa lah....masa tu dalam usia 14 tahun lagi....

nilah gerai kami ;


masa ni tunggu makpak datang


ni stadium sarawak baru


masih menunggu


barang jualan


keropok lekor sarawak


jual air dalam cup


keadaan stadium malamnya


di luar stadium


dalam bulan april ni kalau tak silap. 19.04.2013 ada match lagi...jommmm sesapa yang baca blog ni singgah-singah lah ye...ada sofea kat situ....leh le kenal-kenal. hehehhe

1 comment:

  1. mesti best kan kak. dah semetinya akan kenyanggg..hehhe. keropok lekor tu sama ke rasa keropok lekor ganu..


    IL

    ReplyDelete

KENANGAN LALU

inilah kenangan lalu, saat masih bekerja di area batu 8.jalan penrissen. setiap kali nak balik. kena lah pastikan lalu lintas tak teruk san...